Rondleiding Schiphol & LVNL

By | 2018, Bijeenkomst, Gebruikersdag | No Comments

Vanaf de oprichting van de Building G100 willen onze leden van al een bezoek brengen aan de grootste luchthaven van Europa; Schiphol. En 5 oktober 2018 was het dan eindelijk zover. Met 100 leden mochten we een bezoek brengen aan Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en luchthaven Schiphol. Voor het eerste in haar bestaan was de opkomst 100%. Iedereen die zich aangemeld had was op deze unieke dag aanwezig. Het voelde als het schoolreisje waar iedereen bij wilde zijn. Centraal stonden de technische installaties op Schiphol en LVNL. Het was een rondleiding om niet te vergeten. Met als kers op de taart de landing van U2 vlak voor onze neus tijdens de borrel. Bono stapte voor ons gezicht zijn vliegtuig uit. Wat een unieke, geweldige dag! Bekijk de foto’s maar van al die glunderende mensen. Beelden zeggen meer woorden. De leden van de Building G100 kunnen hieronder alle presentaties, films en foto’s bekijken. 

Read More

Gebruikersdag Energie op Managementniveau

By | 2017, Bijeenkomst, Gebruikersdag | No Comments

Donderdag 30 november waren er weer ruim 100 leden bijeen gekomen. Dit keer ging het over “Energie op managementniveau”. En waar kon dit beter plaatsvinden dan bij Eneco World in Rotterdam. Een onafhankelijke programmacommissie had voor een geweldig programma gezorgd. Wij kijk terug op een geslaagde en inspirerende middag. De moderator Guido Thys zorgde voor een geweldige humoristische samenvatting en afsluiting van deze dag. De leden van de Building G100 kunnen hieronder de presentaties en foto’s bekijken. 

Read More

Terugblik Building G100 Event 2017

By | 2017, Bijeenkomst, Event, Nieuws | No Comments

Op 5 oktober 2017 vond wederom in de Woonindustrie Nieuwegein de 2e editie plaats van Building G100 Event. De reacties over dit event zijn meer dan lovend. Niet alleen van de bezoekers, maar zeker ook van onze partners (exposanten). Zowel de bezoekers als onze partners hebben het event beoordeeld met een ruime 8,5. Iets waar wij enorm trots op zijn. Natuurlijk zijn er verbeterpunten. En daar gaan we mee aan de slag voor de volgende editie. Want dat er een volgende editie gaat komen is een feit. Bijna de helft van onze partners heeft al ingeschreven. De ruim 30 presentaties die gegeven zijn, zijn hieronder te downloaden. Bekijk ook de film van dit event op www.BuildingG100Event.nl.

Read More

BACnet trainingen enorm in trek

By | 2017, Bijeenkomst, Nieuws, Training | No Comments

Wij organiseren al ruim 2 jaar BACnet trainingen. En deze zijn nog behoorlijk in trek. De Building G100 is als enige gerechtigd om namens de BACnet Interest Group Europe de onafhankelijke BACnet trainingen in Nederland en België te verzorgen. In september volgde nog 20 personen de officiële basis training bij GGzE in Eindhoven. Ook in 2018 zal de training weer gaan plaatsvinden. Op verzoek van onze leden is er ook een training voor professionals ontwikkeld. Dit is een vervolg op de basis training, waarbij men meer met het protocol in praktijk gaat stoeien. Op 12 en 31 oktober vonden hier de eerste trainingen van plaats. In een select gezelschap kregen de cursisten meer inzicht in de functionaliteiten van het protocol. In 2018 gaan we de trainingen weer organiseren. Foto’s van de BACnet Trainigen ” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]

Read More

Het overgangsproces van GBS leverancier A naar B en Internet of Things

By | 2017, Bijeenkomst, TVVL | No Comments

Op 14 juni 2017 was de Building G100 te gast in op de Hogeschool Utrecht. Hier vonden twee presentaties plaats. Eerst gaf Jeroen Verstegen, teamleader Real Estate Services Projects bij Océ-Technologies BV, een presentatie waarin hij het proces beschreef om over te stappen van GBS leverancier A naar B. Daarna gaf TVVL een presentatie over Internet of Things in relatie tot het GBS. Hiervoor is de samenwerking gezocht met TVVL. Deze laatste presentatie was al eerder gegeven op 16 maart bij het Franciscus Gasthuis in Rotterdam. De bijeenkomst sloot af met een interactieve brainstormsessie. De leden van de Building G100 kunnen hieronder de presentatie van deze middag bekijken.

Read More

Internet of Things in relatie tot het GBS

By | 2017, Bijeenkomst, TVVL | No Comments

Op 16 maart 2017 was de Building G100 te gast in het Franciscus Gasthuis & Vlietland in Rotterdam. Het thema was “Internet of Things in relatie tot het GBS”. Hiervoor is de samenwerking gezocht met TVVL. Om de interactiviteit te bevorderen was er bewust voor gekozen om maximaal 50 personen toe te laten. Voor het eerst in de geschiedenis van de Building G100 was de opkomst 100%. De leden van de Building G100 kunnen hieronder de presentatie en de foto’s van deze middag bekijken.

Read More

Gebruikersdag High Tech Campus Eindhoven

By | 2017, Bijeenkomst, Gebruikersdag, Kijkje in de keuken | No Comments

Dinsdag 7 februari hebben ruim 100 leden een bezoek gebracht aan de High Tech Campus in Eindhoven. Het was een enorm inspirerende bijeenkomst over “Gebouwbeheer vanuit een regiefunctie”. Naast een het congresprogramma en een rondleiding over de campus, was er een kleine expo. Hier kon men real-time inzicht krijgen in het GBS. Ook toonde Regel Partners, Strukton Worksphere en CBRE enkele innovaties die zij toepassen op de campus.  De leden van de Building G100 kunnen hier een samenvatting vinden van deze middag. Daarnaast is het programma, de presentaties en evaluatieresultaten te benaderen. Ook is er een impressiefilm met foto’s van die middag te zien.

Read More