Voor wie?

De Building G100 is bedoeld voor personen die zich bezighouden met het management, beheer en onderhoud van gebouwautomatisering en -managementsystemen. Onder deze systemen verstaan we de tools om installaties te bedienen/beheren, zoals klimaat, verlichting en bewaking. 

Deze personen geven over het algemeen leiding aan de afdelingen facilitaire/technische dienst en zijn werkzaam bij banken, verzekeraars, zorginstellingen, ziekenhuizen, hogescholen en universiteiten etc.

Leden in Beeld

Deze maand aandacht voor 4 nieuwe leden van de Building G100.
Xander van Marion

Xander van Marion

gebouwbeheerder ANWB

Xander stelt zich voor

Ik ben ooit begonnen bij Fokker Ypenburg, maar door het sluiten van de poort ben ik bij de ANWB terecht gekomen. Daar ben ik begonnen als meet- & regeltechnicus, vervolgens kwam projectbegeleiding erbij en nu ben ik gebouwbeheerder. Ik ben 25 jaar getrouwd en heb 2 prachtige dochters. Mijn grootste hobby is drummen RLRR LRLL jazz, latin funk.
 
Waar ben je verantwoordelijk voor?

Op het ANWB hoofdkantoor ben ik verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van gebouw en gebouw gebonden installaties (behalve ICT en beveiliging)
 
Waar kunnen andere leden jou voor benaderen (wat is jouw expertise)?

Binnen onze afdeling hebben we een brede kennis van elektra, wtb en bouw. Eigenlijk bijna voor van alles wat er kan of moet gebeuren binnen een kantorencomplex. Met o.a. het bouwen van Mer ruimtes, toepassen van Dry Cooler, maar ook het zoeken naar (creatieve) oplossingen in belemmeringen van bestaande bouw. Sinds kort komt daar een nieuwe ervaring bij. Twee panden van ons kantorencomplex zijn aangewezen als rijksmonument.
 
Wat wil je met de Building G100 bereiken?

Het uitwisselen van ideeën en kennis me andere gebouwbeheerders.

Henk Hendriks

Henk Hendriks

senior installatiebeheerder WTB Slingeland Ziekenhuis

Henk stelt zich voor

Ik ben 57 jaar, getrouwd en heb 2 kinderen (tweeling van 21 jaar)♀ & ♂. Sinds februari 2016 ben ik werkzaam bij het Slingeland ziekenhuis te Doetinchem als senior installatiebeheerder WTB. Vanaf februari 2018 ben ik in loondienst van Slingeland. Daarvoor was ik gedetacheerd via Engie Services Arnhem.
Voor Engie heb ik 5 jaar het hoofdkantoor van ING in Arnhem mogen beheren, tot aan de sluiting daarvan in 2016.
 
Mijn verdere werkervaringen liggen in het beheren van grote installaties:
–       3 jaar als onderhoud specialist op een gasturbine afgassen ketel met bijstook op een papierfabriek in Eerbeek. Als projectleider diverse “turn-arounds” van energie centrales en houtveredeling fabriek in Gelderland.
–       23 jaar als installatie beheerder op een grote productie locatie van een sigaretten fabriek in Zevenaar.
–       4 jaar als WTB-er op een fregat van de Koninklijke Marine.
 
Ik heb als hobby o.a. motorrijden op mijn Honda Pan-Europian.
 
Waar ben je verantwoordelijk voor?

Mijn verantwoording ligt bij het ongestoord laten functioneren van alle afdelingen van het ziekenhuis,
onder de meest haalbare ideale klimaat omstandigheden, tegen zo laag mogelijke energie verbruiken.
En met een zo efficiënt mogelijke onderhoud, de gehele installatie controleren en in optimale condities hebben en houden.
 
Wat wil je met de Building G100 bereiken?

Door ervaringen te delen, zo veel mogelijk van elkaar leren. Op de hoogte blijven van veranderingen in regelgeving, technische ontwikkelingen op beheer en installatie gebied.

Tim Schrijver

Tim Schrijver

beheertechnicus werktuigbouwkundige installaties Deventer Ziekenhuis

Tim stelt zich voor

Ik ben Tim Schrijver en ben 30 jaar (ten tijde van publicatie wellicht al wel 31…). Ik woon samen met mijn vrouw en zoon in het dorpje Heeten (dichtbij Deventer) en werk in het Deventer Ziekenhuis. Mijn hobby`s zijn allerlei projectjes in en rondom huis. Op dit moment ben ik o.a. bezig met het maken van een BBQ, zo’n grote Oaklahoma Smoker. Daarnaast hou ik van gezelligheid, daarom ben ik vaak bij vrienden en familie of komen ze bij mij (om de BBQ te testen 😉.
 
Waar ben je verantwoordelijk voor?

Ik beheer diverse installaties binnen het ziekenhuis, samen met een collega alle installaties op W gebied. Zoals: luchtbehandeling (incl. OK’s), warmtepompen, ketels (ook stoom), liften, automatische deuren, buizenpost, GBS, veiligheidswerkbanken, koel- en vries kasten, etc. Daarnaast ben ik projectleider en projectlid bij projecten waarmee ik affiniteit of raakvlak heb.
 
Waar kunnen andere leden jou voor benaderen (wat is jouw expertise)?

Luchtbehandeling op OK gebied, validatie en invulling kwaliteitsbewaking hiervan.
 
Wat wil je met de Building G100 bereiken?

Kennis verrijken en door een kijkje in de keuken van een ander te nemen hoop ik slimme oplossingen over te kunnen nemen en hier toe te passen.

Paul Bonnema

Paul Bonnema

manager technisch beheer ANWB

Paul stelt zich voor

Mijn leeftijd is 51 jaar en ik ben sinds zo’n 10 jaar werkzaam bij de ANWB.  Mijn werkervaring loopt van projectleider bij een installateur en een adviesbureau, via beheerder-/installatiespecialist bij een gebouwbeheerder, technisch manager bij een belegger naar de huidige functie.  
Mijn hobby’s zijn afhankelijk van het weer en het seizoen. In de zomer en bij mooi weer mag ik graag op de racefiets rondrijden, bij minder weer of regen kijk ik graag naar een goede film of serie.
Mijn passie zit eigenlijk altijd in de hoek van de (natuur)wetenschap of techniek en dat kan van alles zijn, als het maar over nieuwe en interessante ontwikkelingen en ontdekkingen gaat: van sterrenkunde en ruimtevaart tot psychologie (en gebouwen natuurlijk….).
 
Waar ben je verantwoordelijk voor?

Ik ben verantwoordelijk voor de gebouwgerelateerde technische projecten en het dagelijks beheer en onderhoud van de bij mijn afdeling in beheer zijnde gebouwen.
 
Waar kunnen andere leden jou voor benaderen (wat is jouw expertise)?

Mijn belangrijkste expertise is beheer en onderhoud en dan met name de technische installaties in alle facetten. 
Verder heb ik in de loop der jaren veel ervaring opgedaan met grotere projecten. Zwaartepunten hierin zijn dan weer de technische installaties, maar ook de projectorganisatie en structuur. Ik vind het leuk op beide vlakken te adviseren op basis van de door mij opgedane kennis en ervaring.
 
Wat wil je met de Building G100 bereiken?

Met Building G100 wil ik met name het volgende bereiken:
·       Het opdoen en waar mogelijk delen van kennis en ervaring op het gebied van nieuwe ontwikkelingen (met name duurzaamheid en smartbuildings).
Het leren kennen van collega’s en het uitwisselen van de kennis en ervaringen die zij hebben.

Wil je een keer vrijblijvend kennis met ons maken?

vul dan onderstaand inschrijfformulier in

join_the_club_600x900

10 Reden
om aan te sluiten
bij de Building G100

  1. Ontmoetingsplaats voor collega GBS-‘ers.
  2. Geen verkoopverhalen (end-users only).
  3. Een onafhankelijk gebruikersplatform.
  4. Toegang tot bijeenkomsten en trainingen.
  5. Betere positie tegenover aanbieders.
  6. Leden bepalen de content en de koers.
  7. Toegang tot het ledenportaal en bibliotheek.
  8. Inzicht in alle GBS-topologieschema’s van leden.
  9. Op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
  10. Ontvangst BACnet Journal en Building G100 Magazine.

Vrijblijvende kennismaking

Kom een keer vrijblijvend kennis met ons maken op een bijeenkomst. Laat hier je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Firma (verplicht)

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Uw bericht