Voor wie?

De Building G100 is bedoeld voor personen die zich bezighouden met het management, beheer en onderhoud van gebouwautomatisering en -managementsystemen. Onder deze systemen verstaan we de tools om installaties te bedienen/beheren, zoals klimaat, verlichting en bewaking. 

Deze personen geven over het algemeen leiding aan de afdelingen facilitaire/technische dienst en zijn werkzaam bij banken, verzekeraars, zorginstellingen, ziekenhuizen, hogescholen en universiteiten etc.

Leden in Beeld

Deze maand aandacht voor 4 nieuwe leden van de Building G100.
Eelco Prins

Eelco Prins

manager huisvesting Vivium Zorggroep

Eelco stelt zich voor

Ik ben 43 jaar oud en ben mijn carrière begonnen bij Accenture. Daarna heb ik een lange tijd gewerkt voor DTZ Zadelhoff en in 2010 ben ik overgestapt naar Raphaelstichting. Sinds 2016 ben ik werkzaam voor Vivium, zorgspecialist in de regio Gooi en Vechtstreek en Amsterdam-Zuid. Daarnaast geef ik 1 dag per week les aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik woon met mijn vriendin in Amsterdam Watergraafsmeer met 2 jonge kinderen (zoon van 5 en dochter van 3). Ik sport graag. Momenteel beried ik mij voor op een hele triatlon in Zweden. Als ik slaap wordt ik niet graag wakker gemaakt (komt al vaak genoeg voor).

Waar ben je verantwoordelijk voor?

Afdeling huisvesting van Vivium. Geef leiding aan 10 personen: 4 vastgoedmedewerkers, 3 medewerkers verhuur, secretaresse en 2 medewerkers
groenvoorziening. Afdeling Huisvesting is verantwoordelijk voor gehele vastgoedportefeuille (projecten, beheer, verhuur, financieel) van Vivium circa 120.000 m² met een jaarlijkse omzet van ongeveer 15 miljoen euro.

Waar kunnen andere leden jou voor benaderen (wat is jouw expertise)?

Ik heb veel ervaring met zorgvastgoed en processen binnen zorginstellingen. Mijn specifieke expertise zij strategische vastgoedvraagstukken en het ontwikkelen en realiseren van vastgoedplannen en projecten in de zorg. 

Wat wil je met de Building G100 bereiken?

De inhoud van bijeenkomsten, trainingen en workshops van Building G100 sluiten aan bij de werkzaamheden van mijn afdeling. Afhankelijk van het onderwerp wil ik medewerkers laten deelnemen met als doel onze kennis en expertise te vergoten en verder te ontwikkelen.

Jörgen Boumans

Jörgen Boumans

strategisch contractmanager onderhoud & beheer

Jörgen stelt zich voor

Ik ben iemand die gemakkelijk contacten legt in verschillende lagen van organisaties en ben een teamplayer die samenwerkt in een participerend collegiaal team. Daarnaast neem ik initiatieven om complexe vraagstukken te ontrafelen en kom met alternatieve oplossingen om zo producten of processen te ontwikkelen cq vernieuwen.

Graag heb ik invloed bij besluitvorming en kan buitenstaanders adviseren bij het creëren van nieuwe situaties. Ik heb een diepgaande drive naar functionele toepasbaarheid van mijn ideeën en het behalen van meetbare resultaten geven mij voldoening.

Waar ben je verantwoordelijk voor?

Bovenstaande eigenschappen zet ik momenteel in als strategisch contractmanager beheer en onderhoud bij APG. Ik ben oa bezig met de langer termijn doelen van gebouw beheer, energie inkoop, diverse proces verbetering en contractmanagement.

Wat wil je met de Building G100 bereiken?

Ik zou het Building G100 netwerk graag willen gebruiken om te komen tot het ideale onderhoud & beheer contract voor gebouwen.

Arjan Bier

Arjan Bier

technisch beheerder meet- en regeltechniek AMC

Arjan stelt zich voor

Ik ben 34 jaar oud en woon samen met mijn vriendin en onze dochter. Mijn hobby’s zijn wielrennen, hardlopen en stedentrips. Je kunt mij wakker maken voor een mooie fietstocht met mooi weer en het liefst in Alpen.

Waar ben je verantwoordelijk voor?

Ik beheer de installaties welke vallen binnen mijn beheersgebied. In mijn functie kijk ik naar het onderhoud, verbeteringen en eventueel vernieuwingen van de installaties welke moet passen op het algemene beleid van het ziekenhuis.

Waar kunnen andere leden jou voor benaderen (wat is jouw expertise)?

Door de uiteenlopende vakgebieden waar ik in werkzaam ben vindt ik het niet van toepassing om mij zelf een echte expert te noemen op één van de vakgebieden. Echter ben ik in het recente verleden een aantal jaar werkzaam geweest als monteur in de technische dienst van het bedrijf waar ik nu werkzaam ben. In die functie was ik voornamelijk bezig met de meet en regeltechniek van veldopnemer tot aan het scada systeem zoals op het vlak van het verhelpen van storingen, als uitvoeren van kleine modificaties.  Dit was voor het grootste gedeelte in de eigen opwekking van het ziekenhuis, maar later ook in het ziekenhuis zelf. Daar ligt de nadruk op hvac met eventueel drukregelingen voor de laboratoria. Vanuit mijn huidige functie houdt ik mij naast het normale onderhoud en beheer voornamelijk bezig om de regeltechniek op plc niveau en de opbouw van de regelkasten te standaardiseren en  firma onafhankelijk te ontwerpen.

Wat wil je met de Building G100 bereiken?

Ik wil graag ervaringen uitwisselen en informatie opdoen hoe collega’s te werk gaan in soortgelijke installaties.

Aisse Talens

Aisse Talens

technicus beheerder GBS Tjongerschans Ziekenhuis Heerenveen

Aisse stelt zich voor

Geboren in 1966, en toch gezegend met een jong gezin. Onze zoon is inmiddels 4 jaar oud. Daarnaast hebben we sinds kort een pleegkindje in huis, een jongen van inmiddels ruim twee maanden oud.

Omdat we in Sneek wonen is watersport iets waar we niet omheen kunnen. In de zomer gaan we dan ook graag het water op. Helaas zijn we op dit moment even “bootloos”. Mijn oude bootje heb ik vorig jaar verkocht.

Wel zijn we druk aan het sparen, dus we hopen dat we voor komend vaarseizoen weer een bootje voor de deur hebben liggen. Mijn andere passie is muziek, waarbij ik vaak een momentje prik om wat gitaar te spelen (elektrisch), zij het louter op recreatief niveau. Oh ja…waar je me wakker voor kunt maken…een frikander speciaal, hoe slecht ook…wel lekker.

Van huis uit ben ik elektrotechnicus, met een passie voor alles wat met techniek te maken heeft. Hierdoor begon ik me al snel te “bemoeien” met zaken als meet- en regeltechniek en alles wat hierop aangesloten wordt. Wat me hierin interesseert is vooral de hele keten van techniek welke uiteindelijk de functionaliteit levert waar de gebruiker wat aan heeft. Hoewel ik de eerste 10 jaar van mijn werkende leven gewerkt heb voor een installateur, heb ik veel van mijn ervaringen opgedaan als technicus, maar ook als projectleider in het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Met name door mijn eigen interesse voor de materie ben ik me gaan bezighouden met het beheer van GBS installaties en veel van de installaties welke hiermee worden bediend en bewaakt. Inmiddels werk ik nu ruim een jaar in het Tjongerschans Ziekenhuis in Heerenveen.

Waar ben je verantwoordelijk voor?

In het Tjongerschans Ziekenhuis hebben we alle bedrijfs-kritische installaties verdeeld over 4 “technici D”.

Iedere technicus D is verantwoordelijk voor de aan hem toegewezen installaties waar het gaat om beheer en onderhoud, maar ook waar het gaat om MJOP, het doen van verbetervoorstellen en het opstarten en begeleiden van projecten binnen de scope van onze installaties.

Op die manier ben ik verantwoordelijk het gebouwbeheersysteem, alle meet- en regeltechniek, luchtbehandeling van een aantal bouwdelen waaronder de operatieafdeling, medische perslucht installaties, vacuüm installaties, brandmeldinstallaties, verpleegoproep en PZI en bliksem / overspanning.

Waar kunnen andere leden jou voor benaderen (wat is jouw expertise)?

Met name GBS, noodstroominstallaties (vanuit verleden) en luchtbehandeling OK’s zijn gebieden waar ik goed in thuis ben.

Wat wil je met de Building G100 bereiken?

Het is zeker niet mijn bedoeling om een “hardcore” specialist te worden. Als beheerder wil ik serieuze en nuttige gesprekspartner zijn binnen onze organisatie, maar ook richting externe partijen. Ik vind dat ik hiervoor het volgende in mijn mars moet hebben. (naast meer algemene competenties):

 • Kennis van de markt en de actuele ontwikkelingen hierin.
 • Inzicht in de oplossingen en werkwijzen van collega’s in het land.
 • Voldoende specialistische kennis om te snappen wat echte specialisten doen.
 • In gesprekken zin- en onzin kunnen scheiden.
 • Ect…

Wil je een keer vrijblijvend kennis met ons maken?

vul dan onderstaand inschrijfformulier in

join_the_club_600x900

10 Reden
om aan te sluiten
bij de Building G100

 1. Ontmoetingsplaats voor collega GBS-‘ers.
 2. Geen verkoopverhalen (end-users only).
 3. Een onafhankelijk gebruikersplatform.
 4. Toegang tot bijeenkomsten en trainingen.
 5. Betere positie tegenover aanbieders.
 6. Leden bepalen de content en de koers.
 7. Toegang tot het ledenportaal en bibliotheek.
 8. Inzicht in alle GBS-topologieschema’s van leden.
 9. Op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
 10. Ontvangst BACnet Journal en Building G100 Magazine.

Vrijblijvende kennismaking

Kom een keer vrijblijvend kennis met ons maken op een bijeenkomst. Laat hier je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Firma (verplicht)

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Uw bericht